Over Ons

Alphen aan den Rijn, 2020

Over ons

Beste geïnteresseerde,

112HM.nl is sinds 2008 een website die zich voortdurend bezig houdt met het brengen van nieuws op gebied van hulpverlening. Dag en nacht staan wij van 112HM klaar om daar waar de hulpdiensten aan het werk moeten eveneens ter plaatse te gaan. Onder hulpverleningsnieuws zien wij dan ook al het werk van brandweer, politie, ambulancedienst en Koninklijke Nederlandse Reddings Maatschappij. Uiteraard wordt hierbij wel gekeken naar de nieuwswaarde van een incident.

Zo kan het dus voorkomen dat u wel de sirenes hoort maar hier geen foto’s terugvindt. Dit heeft er mee te maken dat de hulpdiensten ook meldingen krijgen waarbij 112HM er niets vanaf weet, of het een incident betreft waarbij er geen sprake is van nieuwswaarde. Wanneer wij niets weten van een incident, dan heeft dit er veelal mee te maken dat de melding is gegeven via C2000, het communicatiesysteem van hulpdiensten wat voor buitenstaanders niet te volgen is. Gelukkig gaat grotendeels nog via alarmeringssysteem P2000 en dit is dan ook wel te volgen. Daarnaast is het, zoals eerder vermeld, ook mogelijk dat de hulpdiensten wel uitrukken naar iets maar 112HM hier verder niets mee doet. Denk aan een onwel geworden persoon, een vastgelopen lift of een rookmelder die afgaat. Dit is voor de hulpdiensten dagelijkse kost en voor 112HM dan ook niet interessant om te vermelden.

Kortom; Worden de hulpdiensten gealarmeerd en is er nieuwswaarde? Dan is 112HM vaak ook ter plaatse en brengen wij u op de hoogte van wat er zich in uw buurt afspeelt.

Sinds 2008 is 112HM dan ook altijd groeiende geweest. Het begon met twee fotografen in Alphen aan den Rijn die de website hebben opgericht. Later is dit overgenomen door een fotograaf in Hillegom en in 2010 werd dit overgenomen door een fotograaf uit Lisse. Vanaf 2014 was de website in het beheer van een fotograaf uit Gouda die inmiddels samen met ongeveer twintig andere vrijwilligers de website staande houdt. In 2019 is de Website overgenomen door Josh Walet Fotografie en wordt de website beheerd door zes redactie-medewerkers.

Vanaf het moment dat de website is opgericht, tot het moment van schrijven heeft 112HM duizenden nieuwsberichten gepubliceerd en nog eens duizenden Twitter & Facebook berichten verstuurd. Daarnaast is 112HM al meer dan 10 miljoen keer bezocht waarbij er soms aantallen worden gehaald van 35.000 bezoekers op één dag en 400.000 bezoekers in een maand. Ongeveer 80.000 bezoekers per maand zijn uniek. Dit betekent dat wij wel 400.000 bezoekers hebben maar 320.000 hiervan terugkerende bezoekers zijn en 80.000 zijn daadwerkelijk nieuw.

In 2015 heeft 112HM het inmiddels zeven jaar oude en zeer bekende design ingewisseld in een compleet nieuw en met zorg samengesteld design. Ook in 2020, 12 jaar na het oprichten van de website, hebben wij gekozen voor een compleet nieuw design die onze redactie-medewerkers zelf gerealiseerd hebben.

De vijftien eigen medewerkers die 112HM heeft zijn stuk voor stuk (semi)professionele fotografen die inmiddels al wat jaren ervaring hebben en goed weten waar zij mee bezig zijn.

Op deze manier is 112HM dan ook in twaalf jaar tijd uitgegroeid tot een grote website en staat 112HM veelal ook positief aangeschreven.

112HM heeft geen kantoor en alle redactie medewerkers werken vanuit huis, voor contact kunt u een mail sturen naar info@112hm.nl.

Naast dat 112HM zelf nieuwsberichten plaatst leveren wij ook in samenwerking met MediaTV foto’s en video’s aan lokale, regionale en landelijke media.

 

Op dit moment bestaat onze redactie uit:

Josh Walet

Jippe Groenendijk

Rens den Oude

Rob de Jong

Cookievoorkeuren wijzigen