Waddinxveen- De politie in Waddinxveen is druk met het onderzoek naar een incident dat zich in Waddinxveen heeft afgespeeld. Een persoon zou mogelijk kinderen hebben lastiggevallen.

“De identiteit van de persoon in kwestie is bij ons bekend en we zijn bezig om hem te horen. We merken dat mensen zelf ook op onderzoek uitgaan en onder meer beelden rondsturen. Echter, naast goedbedoelde waarschuwingen, kan het ook om nepnieuws gaan. Hierdoor worden berichten als vaststaande feiten aangenomen, nog voordat wij dit hebben kunnen onderzoeken. Naast het feit dat dergelijke berichten iemands persoonlijke levenssfeer aantasten, is dit ook nog eens strafbaar. ” Schrijft de politie Waddinxveen op Facebook.

“We roepen daarom nadrukkelijk op om niet zelf beelden of berichten te verspreiden. We snappen de zorgen van mensen als het om zaken gaat waar kinderen bij betrokken zijn, maar juist dan is het belangrijk om feit en fictie uit elkaar te houden. Houd daarom de officiële kanalen van de politie in de gaten.”

Cookievoorkeuren wijzigen