Gouda – Na een wolkbreuk boven Gouda is de spoortunnel aldaar onder water komen te staan.

De wolkbreuk vond begin van de middag plaats in Gouda, de spoortunnel kwam hierdoor onder water te staan. Een automobilist die mogelijk dacht dat die er doorheen kon rijden kwam vast te staan in het hoge water. Doordat de riolen rondom de spoortunnel de afvoer van het regenwater niet aan kunnen stromen de putten over en blijft er water de spoortunnel instromen.

De politie heeft de tunnel afgesloten zodat er geen verkeer meer in kan. Ook op ander plekken in Gouda is wateroverlast gemeld, zoals op de Lange Groenendaal en de Vredebest moest de brandweer in actie komen.

Update 15:14 uur: De brandweer heeft de vast zittende auto de tunnel uitgetrokken, nog altijd stroomt het water de tunnel is dus deze blijft voorlopig afgesloten.

Dit item kwam tot stand door een tip van een oplettende volger via onze whatsapp tiplijn: 06-26923930

Foto’s  en video Jippe Groenendijk

Cookievoorkeuren wijzigen