Leiderdorp – Een 88-jarige vrouw uit Leiderdorp is woensdag 15 mei slachtoffer geworden van een babbeltruc. Met behulp van een oplettende getuige kon de politie twee verdachten op de A5 ter hoogte van Schiphol aanhouden.

Aan het eind van woensdagmiddag belde een onbekende man aan bij een woning aan het Frederik Hendrikplantsoen in Leiderdorp. Toen de 88-jarige bewoonster opendeed, vertelde de man dat hij bij de politie werkt en wat spullen kwam ophalen. Door middel van deze babbeltruc ging de verdachte de woning binnen en nam hij vervolgens meerdere persoonlijke eigendommen van de bewoonster mee. Toen de verdachte de woning wilde verlaten, kwam net een familielid van de bewoonster binnen en die rook meteen onraad. De verdachte zette het op het lopen en het familielid ging direct in de achtervolging. Tijdens de achtervolging wist het familielid de politie te waarschuwen.

Agenten namen de achtervolging over in de auto en na enige tijd kon de verdachte, een 22-jarige Amsterdammer, op de A5 ter hoogte van Schiphol worden aangehouden. Ook de mede-inzittende, een 21-jarige Amsterdammer, is aangehouden. Beiden zitten nog vast.

Cookievoorkeuren wijzigen