Alphen aan den Rijn – Vrijdag op zaterdagnacht heeft een man ingebroken in de rondvaartboot van vogelpark Avifauna aan de Hoorn in Alphen aan den Rijn. Na een korte zoekactie kon de inbreker worden aangehouden.

Personeel van het vogelpark betrapte de inbreker in de rondvaartboot op heterdaad en zette vervolgens de achtervolging in toen de inbreker te voet probeerde te vluchten. Hij rende richting de grote parkeerplaats van het vogelpark en verstopte zich toen in de bosjes. Met diverse politie-eenheden werd het park volledig omsingeld in afwachting van de politiehonden. Met een politiehond werd de inbreker al vrij snel aangetroffen in de bossages van de parkeerplaats, de politiehond greep de inbreker waarna hij kon worden aangehouden.

De inbreker raakte lichtgewond door de inzet van de politiehond, hij zal in het cellencomplex worden nagekeken op zijn verwondingen. Volgens een medewerker van Avifauna is dit al de tweede inbraak in korte tijd.

Dit item kwam tot stand door een tip van een oplettende volger via onze whatsapp tiplijn: 06-26923930

Foto’s Josh Walet

Cookievoorkeuren wijzigen