Alphen aan den Rijn – Vrijdag 3 mei heeft op de Barnsteenstraat in Alphen aan den Rijn een laffe diefstal plaatsgevonden door een nepagent.

Een persoon deed zich voor als politieagent en had aangegeven bij het slachtoffer dat hij langs kwam om de pinpas, sieraden, creditcard, een groot contant geldbedrag en twee telefoons op te halen. Deze spullen werden opgehaald vanwege een onderzoek naar een andere inbraak, zo zei de nepagent tegen het slachtoffer. De slachtoffers kwamen er pas later achter dat de spullen al lang waren opgehaald, toen bleek er al een groot geldbedrag van de creditcard en pinpas te zijn afgehaald. De gestolen telefoons straalde uit in Amsterdam, de politie onderzoekt de zaak maar tot op heden zijn er helaas nog geen verdachten aangehouden.

Op zondag kwamen er bij de politie ook twee soortgelijke meldingen binnen, op de Boterbloemweg en de Rhenanialaan. Bewoners werden gebeld door iemand die zich voordeed als agent en werd gevraagd om hun bankgegevens en sieraden. Echter gingen de bewoners hier niet in mee en waarschuwde de politie.

Cookievoorkeuren wijzigen