Hollands-Midden – Op 7 mei moesten de onderhandelingen over een nieuwe Regeling vervroegd uittreden (RVU) zijn begonnen. Dat ultimatum hebben de politiebonden tijdens hun protestactie op 27 maart duidelijk gesteld, echter is dit niet gebeurd. Daarom schrijft de politie vanaf vandaag, dinsdag 7 mei, geen bekeuringen meer uit voor lichte overtredingen. In plaats daarvan krijgen burgers een actiebon.

Vanaf dinsdag 7 mei stoppen politiemensen daarom met het bekeuren van lichte overtredingen. In deze gevallen volgt alleen een waarschuwing en krijgen de overtreders een bon met de wens voor een veilige dag en informatie over onze actie. Wanneer de bekeuring plaats maakt voor deze ‘actiebon’ is natuurlijk aan het oordeel van de politiemedewerker in kwestie. Op basis van de eigen professionaliteit bepaalt de individuele politieagent wanneer werkgevers en politiek deze prik kunnen en moeten voelen.

De korpsleiding van de Nationale Politie steunt de acties voor een fatsoenlijke RVU volmondig. Na de uitspraken van voormalig korpschef Henk van Essen op 30 januari herhaalde plaatsvervangend korpschef Liesbeth Huyzer deze steun op het Malieveld tijdens de actie van 27 maart.

Bron: Nederlandse Politiebond

Cookievoorkeuren wijzigen