De Gouderakker T. (22) stond vandaag voor het eerst voor de rechter. Hij wordt verdacht van roekeloos rijden, wat eindigde in een crash waarbij een 22-jarige vrouw uit Gouda bij om het leven kwam.

In de nacht van 20 januari rijdt T. met twee passagiers over de N207 bij Gouda. Hij zou op de Provincialeweg een topsnelheid van 159 KM/U hebben gehaald. Maar in een bocht gaat het mis: hij komt met z’n auto in het water terecht. Eén van de inzittende, een 22-jarige vrouw uit Gouda wordt door de brandweer nog uit het water gehaald. Echter mocht de hulp voor haar niet meer baten, ze overleed ter plekke. De andere inzittende raakte gewond.

Naast dat de 22-jarige bestuurder te hard reed, was hij ook onder invloed van alcohol.

Op 2 augustus vindt de zitting plaats waarbij de zaak inhoudelijk wordt behandeld. Tijdens deze zitting zal het Openbaar Ministerie met een strafeis komen. Twee weken na deze zitting zal de rechter uitspraak doen.

 

 

Cookievoorkeuren wijzigen