Hazerswoude-Dorp – Aan het Westeinde in Hazerswoude-Dorp is woensdagavond brand uitgebroken in een paardenstal van een zorgboerderij. Bij aankomst van de brandweer stond het gebouw al volledig in brand.

Rond 22.40 uur werd de brandweer opgeroepen voor de brand. Al snel werd er opgeschaald naar ‘grote brand’, de zwarte rookwolken waren in de hele omgeving goed zichtbaar. Omwonende hebben samen met de eigenaar vier paarden die in de stal stonden weten te redden, wel hebben de dieren rook ingeademd en worden momenteel behandeld door een veearts.

De schuur stortte snel in, de vlammen kwamen hierdoor meters hoog. Ook zijn er harde knallen te horen. Een woordvoerder van de brandweer meldt dat er verder niemand gewond is geraakt, ook betreft het zorgboerderij met alleen dagbesteding. Er waren dus geen cliënten aanwezig op het moment dat de brand uitbrak.

Het blussen van de brand zal nog uren tijd in beslag gaan nemen, de brandweer meldt dat er o.a. een kraan gebruikt gaat worden om de stal verder te slopen. Brandweerlieden hebben dankzij het snelle handelen kunnen voorkomen dat de naastgelegen boerderij vlam vatte.

Foto’s en video Josh Walet

Cookievoorkeuren wijzigen