Leiden – De recherche in Leiden heeft dankzij DNA twee woninginbrekers aan kunnen houden. De mannen worden verdacht van twee inbraken in Voorschoten en Leiderdorp eind 2023. Een van de verdachten zit al sinds eind februari vast, de tweede werd maandag 8 april aangehouden. Beide mannen zitten vast.

Dankzij sporenonderzoek na de inbraken, was er van de daders van de inbraken DNA-materiaal beschikbaar. Dat leverde in beide gevallen een match in de DNA-databank op met de profielen van de nu aangehouden verdachten. Een van hen, een 20-jarige Rotterdammer, werd op 26 februari aangehouden in Rotterdam. Hij zit sindsdien vast en heeft een van de inbraken inmiddels bekend. De tweede verdachte, een 20-jarige man uit Voorschoten, is op maandag 8 april aangehouden. Hij wordt donderdag 11 april voorgeleid aan een rechter-commissaris.

Cookievoorkeuren wijzigen