Voorschoten – In een bijeenkomst voor omwonenden en andere betrokkenen onthulde burgemeester Nadine Stemerdink van Voorschoten vandaag aan het Geestwoningpad een blijvend kunstwerk voor het treinongeval van 4 april 2023.

Dinsdag 4 april 2023 rond halfvier in de ochtend vond een treinongeval plaats bij station Voorschoten. Daarbij waren een bouwkraan, een goederentrein en een passagierstrein betrokken. De bouwkraanbestuurder van BAM kwam om het leven. In de passagierstrein zaten ongeveer 50 reizigers, van wie er 30 gewond raakten.

Op een dag als vandaag zijn we in gedachten bij kraanbestuurder Martin en zijn nabestaanden. Leed dat niet is te bevatten”, zegt burgemeester Stemerdink. “Maar laten we ook denken aan de vele hulpverleners die zich middenin de nacht naar Voorschoten haastten. Aan de omwonenden aan de ene kant van het spoor, die hun deuren openden om de lichtgewonden op te vangen. Aan boer Freek in de stal aan de andere kant van het spoor. Aan al die mensen die zich over de reizigers ontfermden.”

De onthulling werd onder meer bijgewoond door commissaris van de Koning Jaap Smit, omwonenden, vertegenwoordigers van ProRail, NS, BAM, politie en Veiligheidsregio Hollands Midden en het college van burgemeester en wethouders.

Foto’s Josh Walet

Bron: Gemeente Voorschoten

Cookievoorkeuren wijzigen