Moerkapelle – De politie hield dinsdag 5 maart twee verdachten aan. Zij worden verdacht van meerdere diefstallen uit woningen door middel van een babbeltruc. De 32-jarige man uit Rotterdam en de 23-jarige man uit Schiedam zitten op dit moment nog steeds vast.

Op maandag 19 februari 2024 werd een 86-jarige vrouw uit Moerkapelle slachtoffer van een babbeltruc toen twee mannen vertelden dat ze het water in de woning moesten controleren in verband met een salmonellabesmetting. Uit de woning hebben zij meerdere persoonlijke eigendommen meegenomen. Onderzoek leidde uiteindelijk tot de aanhouding van de twee verdachten. Zij worden ook verdacht van betrokkenheid bij diefstallen door middel van een babbeltruc in de regio Rotterdam. De raadkamer van de rechtbank Rotterdam heeft vorige week besloten dat de twee verdachten 90 dagen langer in voorlopige hechtenis blijven zitten.

Cookievoorkeuren wijzigen