Dinsdag heeft er vanuit Gouda een achtervolging plaatsgevonden. De politie publiceerde vandaag onderstaand verhaal over het incident.

Een automobilist kreeg dinsdagmiddag 26 maart, rond 16:50 uur, in de wijk Goverwelle een stopteken van een van onze surveillance eenheden.

De automobilist koos ervoor om niet te stoppen. Hij ging er in zijn SUV plankgas vandoor. De hieropvolgende achtervolging in Gouda ging door de wijken Goverwelle, Oosterwei en Achterwillens waarna de automobilist de Provincialeweg opreed in de richting van Haastrecht.

Inmiddels vloog de opgeroepen politiehelikopter boven Haastrecht. De helikopter kon de achtervolging veilig voortzetten.
Dankzij de enorme camera aan boord van de helikopter kon feilloos worden doorgegeven waar de SUV reed, en uiteindelijk crashte.

Op de West Vlisterdijk, net voorbij het dorpje Vlist, vloog de SUV uit de bocht en crashte op een elektriciteitsmast en een paar knotwilgen. De bestuurder ging vervolgens te voet verder en kon na een paar 100 meter worden aangehouden.

Het rijbewijs van de 31 jarige man uit Gouda werd ingevorderd. De man zich nog vast voor verhoor. De SUV van de man is totall loss.

Tijdens de dollemansrit van de verdachte werden door de verdachte meerdere voertuigen geraakt. Deze bestuurders hebben aangifte gedaan tegen de verdachte.

Heeft u ook schade opgelopen door toedoen van de verdachte bel dan 0900-8844 om aangifte te doen. Mocht u beeldmateriaal hebben van de dollemansrit van de verdachte dan zouden wij graag in het bezit komen van de beelden. Ook voor het delen van beelden kunt u bellen met 0900-8844. ^Mb

Tekst: Politie Gouda

Cookievoorkeuren wijzigen