Leiderdorp – De politie heeft zondagavond 10 maart drie mannen van 17,18 en 19 jaar uit Almere aangehouden op verdenking van bedreiging en mishandeling van een familie in Leiderdorp.

Zondagavond drongen de drie verdachten omstreeks 20.30 een woning aan de Vossiuslaan in Leiderdorp binnen waarna er rumoer ontstond toen de bewoners de drie uit de woning probeerden te krijgen. Twee van de drie verdachten bleken bekend te zijn bij de bewoners. De verdachten hadden een vuurwapen en een mes bij zich en bedreigden daarmee de aanwezige familieleden. Ook werden enkelen mishandeld. Een van de bewoners gaf aan dat de politie was gealarmeerd, waarna de verdachten er vandoor gingen in een auto. Omdat de identiteit van twee verdachten bekend was werd ook op de snelweg uitgekeken naar de auto en de inzittenden.

Op de A10 bij Diemen-Noord werden de auto aan de kant gezet en werd er een BGTV-procedure (Benaderings Techniek Gevaarlijke Verdachten) gestart om de inzittenden aan te houden. In de auto lag een honkbalknuppel en een mes. De auto is in beslaggenomen voor verder onderzoek. Bij één van de verdachten werd een boksbeugel aangetroffen.

Cookievoorkeuren wijzigen