Zoeterwoude – Agenten hebben woensdagmorgen 28 februari een professioneel ingerichte hennepkwekerij aangetroffen in een loods aan de Nijverheidsweg. De kwekerij was bij binnenkomst niet direct zichtbaar, maar was ondergebracht in een verborgen ruimte op meerdere etages, omringd door muren.

De politie kwam de kwekerij op het spoor toen agenten een deurwaarder assisteerden bij de ontruiming van het pand vanwege achterstallige huur. In het pand was niemand meer aanwezig. Er werden apparatuur en andere goederen aangetroffen die wijzen op een zeer professionele kwekerij. Het energiebedrijf doet aangifte van stroomdiefstal.

Vanwege de verborgen ruimte en mogelijk gebruik van bepaalde gassen bij de kwekerij is de brandweer opgeroepen voordat de agenten de hennepkwekerij binnengingen. Na het (sporen)onderzoek werd de hennepkwekerij ontmanteld.

De politie denkt dat er langere tijd verdiend is aan de hennep. Waarschijnlijk hebben er in de loods per oogst ruim 2300 hennepplanten gestaan. De recherche doet onderzoek naar de eigenaar van de hennepkwekerij en heeft een buurtonderzoek ingesteld.

Cookievoorkeuren wijzigen