Alphen aan den Rijn – Vrijdag op zaterdagnacht heeft er in wooncomplex ‘De Josef’ aan de Hoflaan in Alphen aan den Rijn een woningbrand gewoed.

Rond 3.10 werd het vuur ontdekt en werden de hulpdiensten met spoed gealarmeerd. In een op de tweede etage bleek brand te woeden, hierbij kwam veel rook vrij. Het complex werd direct ontruimd, brandweerlieden konden op hun beurt het vuur snel blussen.

De bewoonster is ter plekke onderzocht door de ambulancedienst maar hoefde uiteindelijk niet mee naar het ziekenhuis. In de desbetreffende woning zou een kaars zijn omgevallen en vervolgens is een matras in brand gevlogen. Nadat de brand geblust was hebben brandweerlieden alle ontruimde woningen gecontroleerd op rook en koolmonoxide voordat de bewoners weer terug mochten naar hun woning.

De woning waar de brand heeft gewoed is voorlopig onbewoonbaar.

Foto’s Josh Walet

Cookievoorkeuren wijzigen