Alphen aan den Rijn – De Mobiele Eenheid is zaterdagmiddag groots uitgerukt om de lokale politie en de gemeente te ondersteunen bij het leeghalen van diverse tuinen.

Afgelopen jaar was het onrustig in de wijk Het Rooie Dorp in Alphen aan den Rijn waarop de instanties besloten hebben om los liggende planken en oude kerstbomen uit tuinen te halen. Om te zorgen dat de gemeente onbelemmerd hun werk kon doen werd de ME ingezet die met ongeveer 10 bussen in de wijk aanwezig waren. De gemeente laat ons weten dat bewoners hun spullen na de jaarwisseling weer terug krijgen.

Ook een aanhoudingseenheid was ter plaatse, zij hebben twee aanhoudingen verricht. De eerste aanhouding betrof een man die met kerstbomen richting agenten ging gooien. Een tweede persoon is aangehouden vanwege belediging.

Dit item kwam tot stand door een tip van een oplettende volger via onze whatsapp tiplijn: 06-26923930

Foto’s Josh Walet

 

 

Cookievoorkeuren wijzigen