Alphen aan den Rijn – Op de Oostkanaalweg-N207 heeft zondagochtend een ernstig ongeval plaatsgevonden.

Rond 9.30 uur ging het mis op het traject tussen de Oranje Nassausingel in de Nieuwkoopseweg. Vermoedelijk werd de automobilist onwel en reed vervolgens het Aarkanaal in, de bijrijdster kon zelfstandig uit de auto komen. Een alerte getuige heeft met haar pick-up truck een sleepkabel verbinding met de te water geraakte auto gemaakt waardoor deze niet verder kon zinken. Brandweerduikers hebben vervolgens het slachtoffer uit het water gehaald waarna hij is gereanimeerd door medisch personeel.

Naast meerdere ambulances kwam ook het Mobiel Medisch Team per traumahelikopter ter plaatse. Vanwege het ongeval was de N207 lange tijd in beide richtingen afgesloten.

Een bergingsbedrijf heeft de auto uit het water getakeld. Hierna hebben brandweerduikers nog gezocht naar persoonlijke bezittingen die uit het voertuig waren gevallen, er werd ondermeer een telefoon gevonden.

Foto’s Josh Walet

Cookievoorkeuren wijzigen