Alphen aan den Rijn – Maandagavond even voor middernacht is er in een koeienstal aan de J.C. Hoogendoornlaan brand uitgebroken in een koeienstal. De brandweer spreekt over een zeer grote brand.

Omstreeks 23.40 werd de brandweer gealarmeerd voor een stalbrand, omdat de stal vol stond met koeien werd er door de meldkamer direct groots opgeschaald waardoor er vele eenheden werden gealarmeerd. Ter plekke bleek het om een uitslaande brand te gaan, de boer was al druk bezig met de ruim honderd koeien in veiligheid te brengen. En met succes, alle dieren konden tijdig het brandende gebouwd verlaten en ze raakte niet gewond.

De brandweer had het vuur redelijk snel onder controle, wel zal het nablussen enkele uren in beslag gaan nemen. Korpsen uit o.a. Alphen aan den Rijn, Zwammerdam, Boskoop, Stolwijk en Bodegraven werden ingezet bij de brandbestrijding.

Volgens een woordvoerder van de brandweer is er geen asbest vrijgekomen bij de brand. De oorzaak van de brand is niet bekend.

Foto’s Josh Walet

Cookievoorkeuren wijzigen