Alphen aan den Rijn – Bij een woningbrand aan de Pallasstraat zaterdagochtend is veel rook bij vrijgekomen.

De brand brak rond 10.45 uur uit, direct ging de brandweer met meerdere voertuigen er met spoed op af. Ter plekke bleek het te gaan om een brand in een meterkast, die was overgeslagen naar het plafond. Omdat het plafond van een bepaald materiaal was gemaakt kwam er zeer veel rook vrij bij de brand.

Uitvoorzorg is er voor de bewoners, die op tijden de woning konden verlaten, een ambulance ter plaatse gekomen. Uiteindelijk bleken ze gelukkig niet gewond te zijn geraakt. De brand en ook zeker de rook hebben een hoop schade aangericht in de woning, die voorlopig onbewoonbaar is.

De oorzaak van de brand is niet bekend. Stichting Salvage zal de bewoners bijstaan met de schadeafhandeling.

Foto’s Josh Walet

Cookievoorkeuren wijzigen