Alphen aan den Rijn – De Alphense brandweer heeft dinsdagmiddag een kat uit een gered nadat er brand was uitgebroken in de keuken van een woning aan de Zuidpoolsingel.

Omstreeks 14.50 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een brand in een appartement in het voormalige kantoorpand. Bij aankomst bleek er daadwerkelijk brand te zijn waarop het sein ‘middelbrand’ werd afgegeven. Hoewel de brand snel onder controle was bleek het ventileren van de woning een lastige klus. Omdat het een voormalig kantoorpand betreft kunnen er weinig ramen open, de rook die in de hal hangt kan daardoor moeilijk weg. Bewoners die nog niet zelf naar buiten waren gegaan moesten daarom ook in hun woning blijven zodat de rook niet hun woning in kon komen.

Zeker vijf naastgelegen woningen zijn tijdelijk ontruimd, de woning waar brand was is voorlopig onbewoonbaar. De gemeente is ter plaatse en zal zo nodig opvang regelen voor de bewoners. In de woning werd een kat gevonden, om geen tijd te verliezen heeft de bemanning van de ladderwagen het beestje zelf snel naar een dierenarts in de buurt gebracht.

De oorzaak van de brand is niet bekend, ten tijde van het uitbreken van de brand waren de bewoners niet thuis.

Foto’s Josh Walet

Cookievoorkeuren wijzigen