Moerkapelle – Bij een bedrijfspand aan de Ambachtsstraat is donderdag op vrijdagnacht brand uitgebroken. De brandweer spreekt over een zeer grote brand, de rookwolken zijn in de hele regio waarneembaar.

Even na middernacht werd de brand gemeld, vrijwel direct schaalde de brandweer al op naar het sein grote brand. Toen de eerste wagens ter plaatse kwamen bleek de brand al flink uitslaand te zijn waarop er verder werd opgeschaald. De brand woed bij een bedrijf dat gespecialiseerd is in zaden.

De bedrijfshal staat volledig in brand, de brandweer zet in om overslag naar naastgelegen paden te voorkomen. Bewoners van omliggende woningen werden tijdelijk geëvacueerd, rond half 4 mochten zij weer terug naar hun woning. De brandweer heeft veel korpsen ingezet bij de brandbestrijding. O.a. korpsen uit Gouda, Moordrecht, Zevenhuizen, Zoetermeer, Benthuizen, Boskoop, Hazerswoude-Dorp, Alphen aan den Rijn en Leiden zijn ingezet.

Vanwege de rookontwikkeling is er ook een NL-Alert verstuurd in de omgeving met het advies ramen en deuren te sluiten. Om goed bij het vuur te kunnen is een kraan onderweg om de staalresten uit elkaar te trekken zodat alle vlammen gedoofd kunnen worden.

Het nablussen zal nog de hele nacht en ochtend in beslag gaan nemen. Over de oorzaak van de brand valt op dit moment nog niks te zeggen. Bij de brandbestrijding is een brandweerman lelijk ten val gekomen, hij is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Volgens een woordvoerder maakt hij het goed.

In de omgeving zijn veel roetdeeltjes op straat terecht gekomen, de gemeente gaat in de loop van de dag deze deeltjes opruimen.

Foto’s en video Josh Walet en Jippe Groenendijk

Cookievoorkeuren wijzigen