Gouda – Zondagochtend is er in een woning aan de Westerkade in Gouda brand uitgebroken, de felle uitslaande brand zorgde voor zeer veel schade.

Rond 5.20 uur werd de brand ontdekt, direct gingen diverse brandweerwagens met spoed op het brandadres af. Toen de eerste wagens ter plaatse kwamen troffen zij een uitslaande brand aan waarop er werd opgeschaald naar sein ‘grote brand’. Hierop werd er een derde tankautospuit opgeroepen en diverse aanvullende eenheden.

De woning moet als verloren worden beschouwen, over de oorzaak van de brand valt momenteel nog niks te zeggen. Momenteel is de brand nog niet onder controle, netbeheerder Stedin is onderweg om het gas af te sluiten.

Ook naastgelegen woningen hebben schade opgelopen bij de brand.

Update 6.15 uur:

De brandweer is nog altijd druk bezig met onder controle te krijgen van de brand, ook is er verder opgeschaald naar het sein ‘zeer grote brand’ waardoor er een vierde tankautospuit ter plaatse komt.

Update 6.45 uur:

Een woordvoerder van de brandweer meldt dat er in de woning een overleden persoon is aangetroffen, ook zijn er drie personen naar het ziekenhuis vervoerd. Wat de aard van hun verwondingen zijn is niet bekend. Zodra de brand geblust is zal de politie een onderzoek starten.

Foto’s Jippe Groenendijk

De omgeving is afgezet met zwarte hekken nadat de brandweer klaar was met blussen.

Cookievoorkeuren wijzigen