Woerdense Verlaat – Bij een ernstig ongeval zijn vrijdag op zaterdagnacht drie personen gewond geraakt, waarvan één persoon in het ziekenhuis is overleden. Het ongeval gebeurde bij de Slikkendammerbrug, de verbinding van de Uitweg en de Milandweg in Woerdense verlaat.

Omstreeks 2.45 uur ging het faliekant mis op de Milandweg nabij de Slikkendammersluis, door nog onbekende oorzaak reed de automobilist tegen de brughekken aan en belandde vervolgens op z’n kop in de sluiskolk. Omwonenden schoten te hulp en gingen te water, twee personen konden zelfstandig uit het voertuig komen. Maar een derde inzittende kregen de omwonende niet uit het voertuig en moest door brandweerduikers gered worden. Het slachtoffer dat lange tijd onder water heeft gezeten is ter plekke gereanimeerd en met spoed naar het ziekenhuis vervoerd, onder begeleiding van een MMT (Mobiel Medisch Team) Arts. Volgens de politie is het 29-jarige slachtoffer korte tijd later overleden.

De twee lichtgewonde slachtoffers zijn ook per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De politie is een uitgebreid (sporen)onderzoek gestart om zo de toedracht te kunnen achterhalen. De Slikkendammerbrug is voorlopig afgesloten vanwege het onderzoek.

Foto’s Josh Walet

Cookievoorkeuren wijzigen