Benthuizen – Een landbouwvoertuig is donderdagavond in volle vaart tegen het spoorviaduct gebotst op de Hoogeveenseweg-N209 tussen Benthuizen en Hazerswoude Dorp.

Het ongeval gebeurde rond 21.15 uur, de bestuurder was vermoedelijk vergeten de giek te laten zakken toen hij weg reed. Echter paste het net niet en knalde het voertuig in volle vaart op viaduct. De chauffeur raakte bij het ongeval gewond en hij is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

De schade aan het voertuig, dat geschikt is voor het stapelen van hooibalen, is groot. De brandweer heeft met hydraulisch gereedschap de aanhanger los geknipt waarna het voertuig geborgen kon worden. Doordat de achteras van het voertuig gebroken is zal de berging een lastige klus worden, tot die tijd zal één rijstrook van de N209 afgesloten blijven. Ook zijn er inmiddels verkeersregelaars ingezet.

Foto’s Josh Walet

Cookievoorkeuren wijzigen