Bergambacht – Op een binnenvaartschip op de Lek nabij Bergambacht is dinsdagavond brand uitgebroken in de machinekamer. Bij de brand is één persoon gewond geraakt.

De brand brak rond 18.20 uur uit op het schip. De brandweer rukte met meerdere eenheden, waaronder een blusboot uit Dordrecht. Een langsvarend binnenvaartschip heeft het brandende schip langszij genomen en is stil gaan liggen langs de oever. De van Bergambacht brandweer is met de veerpont van Bergambacht naar de incidentslocatie gevaren waarna zij het schip konden betreden en de blussing konden inzetten, na ongeveer een uur was de brand geblust.

Het schip vervoerd benzine of gas, maar volgens een woordvoerder is de lading niet in gevaar geweest. Naast diverse brandweer-eenheden zijn ook de KNRM en Rijkswaterstaat met een vaartuig ter plaatse geweest. Een bemanningslid van het schip ademde rook in en had brandwonden, hij is naar de wal gebracht en vervolgens per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Cookievoorkeuren wijzigen