Alphen aan den Rijn- De hulpdiensten kwamen vanmiddag massaal ter plaatse langs de Oude Rijn nabij de Oudshoornseweg voor een melding van een voertuig te water.

Zo kwamen er onder andere twee duikteams, twee ambulances en een traumahelikopter ter plaatse. Duikers gingen snel ter plaatse op zoek naar mogelijke slachtoffers in het water. Een getuigen had gezien dat een auto het water in reed en was er zeker van dat er nog personen in de auto zouden zitten. Na enige tijd bleek er van slachtoffers geen sprake, een auto die aan de Oudshoornseweg geparkeerd stond is het water ingerold. Zo bleek uit onderzoek.

Hierop konden alle ter plaatse gekomen hulpdiensten weer retour. Het voertuig ligt in de vaargeul, hierdoor is het scheepvaartverkeer tijdelijk gestremd. De brandweer heeft de auto uit het water getakeld.

Foto’s Josh Walet

Cookievoorkeuren wijzigen