Alphen aan den Rijn – Bij zorgboerderij Valkendam aan de Kortsteekterweg is donderdag op vrijdagnacht brand uitgebroken, de brandweer spreekt over een zeer grote brand.

Rond 1.30 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een automatisch brandalarm, vrijwel direct bleek dat het daadwerkelijk om brand ging. De brandweer kreeg diverse meldingen binnen waarop besloten werd op te schalen naar grote brand. Ter plekke bleek de boerderij al bijna volledig in brand te staan, de metershoge vlammen waren in de hele omgeving goed zichtbaar.

De medewerkers van de zorgboerderij hebben de circa 10 bewoners op tijd uit het pand weten te krijgen, zij zijn in de buurt opgevangen. Niemand raakte gewond.

De brand is bestreden door korpsen uit o.a. Alphen aanden Rijn, Zwammerdam, Aarlanderveen en Boskoop. De brandweer schaalde de brand uiteindelijk op naar het sein zeer grote brand.

De Kortsteekterweg is vanwege de brand afgesloten tussen Alphen en Zwammerdam. Een kraan komt ter plaatse om de smeulende resten uit elkaar te trekken zodat de brandweer goed kan nablussen.

Foto’s Josh Walet

Cookievoorkeuren wijzigen