Koudekerk aan den Rijn – Bij een bedrijf aan de Hoogewaard is donderdagochtend vroeg in de ochtend brand uitgebroken in een container, de brand werd opgeschaald naar zeer grote brand.

Omstreeks 4.50 uur werd de brandweer gealarmeerd voor de brand, bij aankomst waren er hoge vlammen en dikke zwarte rookwolken te zien. De brandweer schaalde vanwege complexiteit van het bedrijf op naar het sein zeer grote brand. Hierop werden er in totaal vier tankautospuiten gealarmeerd.

Toen de brandweer eenmaal op de locatie van de brand was achter op het terrein bleek het te gaan om de inhoud van een container, de brand was inmiddels al overgeslagen naar wat lege vaten en een stapel pallets. De brandweerkorpsen uit Koudekerk, Alphen en Boskoop hebben de brand snel weten te blussen waardoor een naastgelegen loods bespaart is gebleven. De overig gealarmeerde eenheden konden snel weer retour.

De Hoogewaard is vanwege de brand enige tijd afgesloten geweest tussen Koudekerk en de Maximabrug in Alphen. De oorzaak van de brand is niet bekend.

Foto’s Josh Walet

Cookievoorkeuren wijzigen