Alphen aan den Rijn – Dinsdag op woensdagnacht is er op een parkeerplaats aan de Preludeweg in Alphen aan den Rijn een IBC container met daarin vermoedelijk drugsafval gedumpt. 

De container is uit een voertuig gegooid en kwam daarbij op z’n kant terecht, hierdoor lekte de container vloeistof dat het riool in liep. De brandweer heeft ter plekke metingen gedaan, ook de adviseur gevaarlijke stoffen (AGS) van de brandweer is ter plaatse gekomen.

Met behulp van een kraan van de brandweer is de container recht gezet, waarna een gespecialiseerd bedrijf de container heeft afgevoerd. Ook de weg zal schoongemaakt moeten worden. De politie is een onderzoek gestart wie de container heeft gedumpt.

Tekst loopt door onder de foto’s

Foto’s Josh Walet

Aan het einde van de ochtend werd opnieuw afval uit een drugslabaratorium aangetroffen, ditmaal in de Heijmans Wetering nabij het ‘s-Molenaarspad. In totaal dreven er 30 (5 grote 25 kleine) vaten. De brandweer heeft samen met de provincie de vaarweg afgesloten waarna de brandweer de vaten uit het water kon halen, een gespecialiseerd bedrijf heeft de vaten afgevoerd.

Tekst loopt door onder de foto’s

In de middag werd de politie naar het Carmenplein gestuurd, naast winkelcentrum de Ridderhof. Aldaar stond 1 vat, een zelfde als die eerder in de Heijmans Wetering werd aangetroffen.

De brandweer heeft ter plaatse de situatie veilig gesteld door het vat uit de brandende zon te halen en in de schaduw te zetten, hierop is een gespecialiseerd bedrijf ingeschakeld om het vat op te komen halen.

Cookievoorkeuren wijzigen