Boskoop – Dat mensen zonder rijbewijs zich niet moeten mengen in het verkeer werd maar weer eens goed duidelijk. Een automobilist kwam vermoedelijk te hard op de rotonde van de N207 bij de Halve Raak rotonde afrijden waardoor hij moest uitwijken toen er een auto op de rotonde reed, echter ging dit met zo’n hoge snelheid dat hij vervolgens in de Gouwe belandde.

De automobilist had dan wel weer het geluk dat hij zelfstandig uit zijn auto kon klimmen en niet gewond raakte. Omdat de auto midden in de vaargeul lag werd de scheepvaart gestremd op deze drukke vaarroute.

De bemanning van een boot van de provincie kon met sonar snel het wrak lokaliseren waarna een bergingsbedrijf samen met een duikbedrijf de auto weer boven heeft weten te krijgen. Hierna kon het scheepvaartverkeer weer worden hervat.

Foto’s Josh Walet

Cookievoorkeuren wijzigen