Bleiswijk – In een loods aan de Anjerweg in Bleiswijk is een zeer grote brand uitgebroken. In de loods stonden zo’n 300 caravans. De rookpluimen waren in de wijde omtrek zichtbaar.

Even voor 19:30 uur brak de brand uit die door de hulpdiensten snel werd opgeschaald naar zeer grote brand en GRIP 1. De brand ontwikkelde zich zeer snel en is door ter plaatse gekomen brandweerlieden uitsluitend vanaf de buitenkant geblust. De brandweer kon voorkomen dat een naastgelegen woning in vlammen opging.

Omdat weinig bluswater voorhanden was, is een grootwatertransport ter plaatse gekomen en was sprake van een pelotonsinzet. Door inzet van deze extra wagens en hulpmiddelen zijn bluswagens op het terrein van voldoende bluswater voorzien.

Het grootste deel van de loodsen is volledig uitgebrand en ingestort. De rookontwikkeling is inmiddels fors afgenomen. brandweer is nog geruime tijd bezig met nablussen. Vanuit regio Hollands-Midden werden kazernes Benthuizen en Gouda ingezet.

Foto’s Matthijs de Feyter, Killian Lindenburg, Jippe Groenendijk en Wouter Hoeben

Cookievoorkeuren wijzigen