Alphen aan den Rijn – Maandagavond kwamen tientallen boeren naar de penitentiaire inrichting (PI) aan de Maatschapslaan in Alphen aan den Rijn om te protesteren vanwege hun collega boer die sinds 11 maart vast zit.

De desbetreffende boer die sinds 11 maart vast zit is tijdens een grote demonstratie in Den Haag aangehouden nadat hij met een shovel inreed op een politie afzetting, bij zijn aanhouding raakte twee agenten gewond. De collega boeren vinden dat bij zijn aanhouding ongepast geweld is gebruikt door de politie.

Het Openbaar Ministerie verdenkt de 60-jarige van vernieling, verzet met letsel, mishandeling en bedreiging. De demonstrerende boeren zijn het hier niet mee eens. De tientallen boeren rijden daarom rondjes over de twee parkeerterreinen van de PI en staan stil op de Vennootsweg, de kant van de PI waar de boer mogelijk in de cel zou zitten.

Foto’s Josh Walet

Cookievoorkeuren wijzigen