Zevenhoven – Op de Hogedijk in Zevenhoven is het maandagochtend vroeg flink mis gegaan, een vrachtwagencombinatie van een veetransport reed over de smalle dijk toen de trailer van de weg raakte en kantelde. De trailer met daarin dertien koeien raakte vervolgens te water.

De brandweer kwam met diverse voertuigen met spoed ter plaatse en hebben eerst gezorgd dat de vrachtwagen gestabiliseerd werd zodat die niet ook kon kantelen vanwege de harde wind. Vervolgens werd er een reddingsoperatie gestart om de koeien te bevrijden. Het heeft zeker twee uur geduurd om alle koeien uit de trailer te bevrijden. Ook was het nog een klus om de beesten vervolgens op de kant te krijgen.

Diverse koeien konden met mankracht uit de sloot getrokken worden, met een kraan zijn de andere koeien uit het koude water gehaald. Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren is niet bekend, mogelijk speelt de harde wind een rol. Een bergingsbedrijf is ter plaatse om de trailer en de vrachtwagen, die nog vol zit met koeien, te bergen. De Hogedijk blijft daarom voorlopig afgesloten.

Foto’s Josh Walet

Cookievoorkeuren wijzigen