Gouda – Op dinsdag 7 en woensdag 8 maart zijn in totaal vijf minderjarige verdachten en één 18-jarige verdachte aangehouden. Ze behoren tot een groep jongeren die verdacht wordt van een aantal ernstige openlijke geweldplegingen de afgelopen periode in het centrum van Gouda en in de wijk Korte Akkeren.

In de periode november 2022 – februari 2023 vonden in het centrum van Gouda en in de wijk Korte Akkeren meerdere mishandelingen en straatroven plaats, waarbij enkele slachtoffers letsel opliepen. Bij de geweldplegingen waren meerdere jonge verdachten betrokken.

Onderzoek afgelopen maanden

Politieteam Gouda heeft de afgelopen maanden uitgebreid onderzoek gedaan naar de verschillende misdrijven in Gouda. Dit leidde deze week tot de aanhouding van in totaal zes verdachten, waaronder vijf minderjarigen, tussen de 14 en 16 jaar oud. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Cookievoorkeuren wijzigen