Alphen aan den Rijn – Een losse afvoerpijp van een CV-ketel zorgde donderdagavond voor problemen in een appartementencomplex aan de Bezembinder in Alphen aan den Rijn.

Rond 20.20 uur voelde een bewoner zit niet lekker en alarmeerde de hulpdiensten, uit onderzoek bleek vervolgens dat er in de woning een hoge concentratie koolmonoxide zich bevond, hierop werden omliggende woningen direct ontruimd.

Omdat ook in meerdere omliggende woningen de koolmonoxide werd gemeten schaalde de brandweer op naar middel hulpverlening en kwam er een tweede tankautospuit met spoed ter plaatse. Na enig zoekwerk werd de oorzaak gevonden, een CV-ketel zat niet goed aangesloten op de afvoerpijp waardoor de rookgassen in de woning terecht kwam. Nadat de woningen geventileerd waren mochten alle bewoners weer terug de woning in. De woningbouw gaat zorg dragen dat de CV-ketel weer goed word aangesloten, tot die tijd mag de bewoner de ketel niet gebruiken.

Foto’s Josh Walet

Cookievoorkeuren wijzigen