Noordwijk – De politie is op zoek naar getuigen en camerabeelden die kunnen helpen bij het onderzoek naar een serie autobranden in Noordwijk. In de nacht van 1 op 2 februari raakten in de wijk Duinpark zes auto’s zwaar beschadigd, vermoedelijk door brandstichting. Eerder deze maand werden er ook al auto’s door brand vernield in Noordwijk.

In de nacht van woensdag 1 op donderdag 2 februari kreeg de politie rond 04.40 uur een melding van autobranden op de Pieter Bedijnstraat in Noordwijk. Ter plaatse bleken vijf auto’s in een parkeerhaven in brand te staan. Vermoedelijk is de brand in één auto overgeslagen naar de overige vier voertuigen. Alle vijf de auto’s raakten zwaar beschadigd.

Korte tijd later kreeg de politie een nieuwe melding van een autobrand, dit keer op de W.H. van Konijnenburgstraat in Noordwijk. Rond 06.10 uur is daar een personenauto door brand zwaar beschadigd geraakt. Ook hier heeft de politie aanwijzingen dat het gaat om brandstichting. Eerder deze maand werden op verschillende plekken in Noordwijk ook al auto’s vernield door brand. In de nacht van zondag 22 op maandag 23 januari gebeurde dat bij een auto op het Jeroenspark en op de Prins Bernhardstraat.

Cookievoorkeuren wijzigen