Alphen aan den Rijn – Twee personen zijn woensdag aan het einde van de middag aangehouden na een melding van een overval op de Produktieweg.

Rond 16.50 uur kreeg de politie een melding, direct werden op alle hoeken van het gebied agenten gepositioneerd en zij droegen kogelwerende vesten. Na enige tijd gingen de agenten naar een pand aan de Produktieweg, aldaar werden twee verdachten uit het pand gepraat waarbij zij hun handen omhoog moesten doen. Hierna hebben agenten, geassisteerd door een politiehond, het pand doorzocht. Zover bekend werd er niemand meer aangetroffen.

Ook is er een voertuig doorzocht die voor het pand geparkeerd stond. Ten tijde van de politie-actie vloog ook de politiehelikopter boven het gebied. Wat er zich precies heeft afgespeeld is onbekend, de politie laat alleen weten twee personen te hebben aangehouden vanwege een bedreiging. Er is gezocht naar een mogelijk vuurwapen maar deze is niet aangetroffen.

Foto’s Josh Walet

Cookievoorkeuren wijzigen