ALphen aan den Rijn – De mobiele eenheid (ME) is op nieuwjaarsnacht twee keer ingezet in de Van Oldenbarneveldstraat, beide keren kwamen zij met spoed ter plaatse om een veilige werkruimte voor de brandweer te creëren.

Begin van de nacht woedde in de Van Oldenbarneveldstraat een flink vreugdevuur, vooraf koos de politie ervoor flink op te schalen door de ME met spoed ter plaatse te laten komen om de buurt ‘schoon te vegen’. De brandweer kon het vuur blussen en de gemeente kwam ter plaatse om de verbrande resten af te voeren.

Enige tijd later was het weer raakt, een schutting was o.a. gesloopt en er was een nieuw vuur gesticht. Wederom besloot de politie de ME ter plaatse te laten komen. Tijdens de inzet zijn ME’ers bekogeld met zwaarvuurwerk, zover bekend is er niemand aangehouden.

Foto’s Josh Walet

Cookievoorkeuren wijzigen