Nieuwerbrug aan den Rijn – Donderdagmiddag heeft er op de toerit van de A12 richting Den Haag een eenzijdig ongeval plaatsgevonden, hierbij raakte de chauffeur van de vrachtwagen gewond.

Rond 12.30 uur ging het mis op de toerit, een cementwagen kantelde nadat hij de toerit op reed. De chauffeur kon zelfstandig uit zijn cabine komen maar is wel door het ambulancepersoneel naar het ziekenhuis vervoerd. Vanwege brandstof lekkage kwam vanuit Woerden (Veiligheidsregio Utrecht) een hulpverleningsvoertuig van de brandweer ter plaatse met olieschermen. Uiteindelijk heeft een aannemer later meer olieschermen geplaatst.

De firma Modern uit Utrecht nam samen met de firma Roy van Rijswijk de berging van de cementwagen voor hun rekening. Met twee telekranen en een bergingsvoertuig kon de combinatie recht worden getrokken. Hoe het ongeval kon gebeuren is niet bekend, de toerit is enkele uren afgesloten geweest.

Foto’s Josh Walet

Cookievoorkeuren wijzigen