Nieuwerkerk aan den IJssel – Op zaterdagavond zijn er meerdere vaten met een gevaarlijke stof aangetroffen op de Parallelweg-zuid in Nieuwerkerk a/d IJssel. Een voorbijganger zag een vat midden op straat staan en alarmeerde daarop de hulpdiensten.

In totaal werden er drie IBC vaten, van elk 1000 liter inhoud, aangetroffen over een afstand van 2,5 km. Er werd opgeschaald naar ‘middel HV’ en o.a. de gevaarlijke stoffen eenheid uit Gouda kwam ter plaatse. Op dit moment is het nog onbekend om welke stof het gaat, maar het zou een zeepachtige substantie in één van de vaten betreffen. De brandweer heeft de vaten gedicht en het incident overgedragen aan de gemeente, die verder zal zorgen voor het opruimen van de vaten. De politie onderzoekt de vaten en hun herkomst.

Foto’s: Jippe Groenendijk

Cookievoorkeuren wijzigen