Ter Aar – Donderdagavond is er in een loods aan de Geerweg een grote brand uitgebroken.

Rond 19.50 uur werd het vuur ontdekt, direct schaalde de brandweer op naar het sein grote brand om snel veel materiaal ter plaatse te krijgen. In de hele omgeving waren de zwarte rookwolken en zelfs de vlammen goed zichtbaar.

De brandweer schaalde op tot het sein zeer grote brand, voor de coördinatie van de hulpverlening werd GRIP1 afgekondigd. Wat er precies in de loods stond is nog niet bekend, vermoedelijk is er wel asbest vrijgekomen bij de brand. Meetploegen van de brandweer doen in de omgeving metingen en doen onderzoek naar de verspreiding van asbest.

Bij de brandbestrijding worden korpsen uit o.a. Ter Aar, Nieuwveen, Woubrugge, Nieuw-Vennep (regio Kennemerland), Leimuiden, Boskoop en Alphen aan den Rijn ingezet.

De brandweer heeft overlag naar een naastgelegen loods vol caravans weten te voorkomen, ook een woonhuis dat dichtbij de loods stond bleef bespaard.

Rond 22.45 werd het sein brand meester gegeven en konden de eerste eenheden weer retour. Door de weersomstandigheden trekt de rook amper weg, hierdoor roept de brandweer op om ramen en deuren in de omgeving te sluiten indien mensen overlast ervaren.

De Geerweg was afgesloten tussen de Paradijslaan en de Langeraarseweg. Helaas vonden twee automobilisten dat de afzetting niet voor hun gelde en reden zij door de afzetting en reden in op agenten. Beiden automobilisten zijn aangehouden voor bedreiging.

Foto’s Josh Walet

Cookievoorkeuren wijzigen