Alphen aan den Rijn – Dinsdagavond heeft er op de Lupinesingel een flinke explosie plaatsgevonden.

Even na acht uur in de avond staken jongeren een jerrycan met benzine met daarin een cobra in brand. Het gevolg; metershoge vlammen naast het balkon van een woning. Twee voorbijgangers twijfelde geen moment en pakte uit hun busje brandblussers en en probeerde het brandje uit te maken. Op dat moment ontplofte de cobra, zo’n 3 meter bij de twee mannen vandaan.

Wonder boven wonder raakte beide mannen niet ernstig gewond, wel hebben zij amper gehoor sinds de explosie. De brandweer is ter plaatse gekomen om het brandje volledig uit te maken. De politie is een onderzoek gestart, volgens buurtbewoners vluchtte de groep jongeren richting de Edelstenenbuurt nadat de jerrycan in brand was gestoken.

Foto’s Josh Walet

Cookievoorkeuren wijzigen