Leiderdorp – Met de aanhouding van een 28-jarige man uit Gorinchem denkt de politie van Leiden-Bollenstreek een laffe woningoverval aan de Luykendreef in Leiderdorp te hebben opgelost. Een 82-jarige dame werd in de vroege ochtenduren van vrijdag 4 februari in haar woning belaagd door een man die zich voordeed als postbezorger.

Bij het nietsvermoedende slachtoffer werd die ochtend tussen 08.00 uur en 08.30 uur aangebeld. De vrouw zag een man in een oranje jas met een kartonnen doos voor de deur staan. Hij bleek echter niet te komen om een pakketje af te leveren, want toen ze de deur opende, duwde de man de vrouw opzij en drong haar woning binnen. In haar eigen huis bedreigde en mishandelde de overvaller de vrouw. Hij bond haar vast en zocht naar geld. De overvaller is uiteindelijk zonder buit vertrokken. Het slachtoffer bleek door de hardhandigheid van de dader bont en blauw te zijn.

Sporen leiden naar verdachte

De recherche startte direct een onderzoek in de hoop de verantwoordelijke te kunnen achterhalen. Dankzij camerabeelden in de omgeving werd al snel het kenteken bekend van de auto die door de overvaller gebruikt was. Hij werd eind september aangehouden en van hem is DNA-materiaal afgenomen om dat te kunnen vergelijken met de in de woning veiliggestelde sporen. In afwachting van de uitslag van dat DNA-onderzoek, is de verdachte in vrijheid gesteld. Nadat zijn DNA bleek te matchen met de sporen van de plaats delict, is de verdachte opnieuw aangehouden.

Cookievoorkeuren wijzigen