Hazerswoude-Rijndijk – Bij de voormalige dakpannenfabriek Nieuw Werklust aan de Rijndijk is dinsdagavond even voor middernacht brand uitgebroken.

Rond 23.45 uur werd het vuur ontdekt en werd de brandweer gealarmeerd, die snel opschaalde zodat er meer voertuigen ter plaatse kwamen. De brand ging gepaard met flinke vlammen, ook kwam er veel rook vrij bij de brand. De rook trok richting de polder, hierdoor hadden weinig mensen last van de rook. Wel heeft de brandweer meetploegen ingezet in de omgeving.

Omdat het oude pand instabiel is werd het drone -team van brandweer Haaglanden gealarmeerd om d.m.v. een warmtebeeld camera te kijken waar de brandhaard(en) zaten, en/of de brand nog zou kunnen uitbreiden.

Rond 2.00 uur was de brand onder controle, waarop de brandweer kon afschalen. De brandweer zal nog wel gedurende de nacht aanwezig zijn om na te blussen. De Rijndijk is tussen Zoeterwoude en Groenendijk afgesloten voor het verkeer.

De oorzaak van de brand is niet bekend.

Foto’s en video Josh Walet

Cookievoorkeuren wijzigen