Alphen aan den Rijn – Bij een felle woningbrand aan de Leeuwenburg in Alphen aan den Rijn is een slaapkamer volledig uitgebrand.

Rond 18.40 uur brak het vuur uit op de bovenverdieping van de woning. Direct gingen brandweerlieden de woning binnen om de brand te blussen, hierbij kwam veel rook vrij. De brandweer schaalde op tot middelbrand, waarop de Alphense brandweer assistentie kreeg van het korps uit Woubrugge. Alle bewoners konden de woning op tijd verlaten, ook alle huisdieren hebben de brand overleefd.

Nadat de brand geblust was hebben brandweerlieden nacontroles uitgevoerd. Ook bij de naastgelegen woning was er rookschade, al kunnen die bewoners weer terug in hun woning in tegenstelling tot de bewoners van het brandadres.

Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is niet bekend, hierop zal onderzoek verricht worden door Team Brandonderzoek van de brandweer. Opvallend is dat 12 september j.l. ook op dit adres al brand woedde, toen bleef het bij een klein brandje.

Foto’s Josh Walet

Cookievoorkeuren wijzigen