Alphen aan den Rijn – Een ravage na een ongeval vrijdag op zaterdagnacht op de Gouwesluisseweg, een personenauto botste in volle vaart op een geparkeerde auto en belandde vervolgens in rivier de Gouwe.

Het ongeval gebeurde rond 3.35 uur op de door werkzaamheden opengebroken Gouwesluisseweg, een automobilist reed volgas door die straat en ramde toen de weg op hield op een geparkeerde auto en vloog vervolgens de rivier de Gouwe in. Beide inzittende, een man en een vrouw, wisten zelfstandig uit de auto te komen. Een buurtbewoner die het hoorde gebeuren heeft nog een reddingsboei naar het tweetal gegooid waarna ze uit het water konden klimmen.

De geparkeerde auto raakte zwaarbeschadigd, vermoedelijk zelfs total loss. Ook de te water geraakte auto zal niet meer de weg op gaan, eerst heeft de brandweer met behulp van duikers en een lier van het hulpverleningsvoertuig van Gouda de auto uit de vaargeul getrokken waarna bergers het konden overnemen en de auto uit het water konden takelen.

Eenmaal op het droge werd ook nog een lachgastank in de auto aangetroffen. Of de bestuurder ten tijde van zijn rit gebruik maakte van lachgas is niet bekend.

Foto’s Josh Walet

Cookievoorkeuren wijzigen