Alphen aan den Rijn – Afgelopen nacht heeft er een bizarre ontsnappingspoging plaatsgevonden bij de Penitentiaire Inrichting aan de Maatschapslaan in Alphen aan den Rijn.

Rond 3.00 uur kwamen medewerkers van de PI er achter dat er een gedetineerde probeerde te ontsnappen, zij schakelde direct de politie in. Vanaf het dak van de PI aan de zijde van de Maximabrug was een touw, gemaakt van aan elkaar geknoopte lakens, over de gevangenismuur en het hek gegooid. De gedetineerde had de tralies van zijn cel doorgezaagd en kon zodoende op het dak klimmen. Dit werd opgemerkt door medewerkers van de PI waarop de man binnen nog de gevangenismuren kon worden aangehouden, hij is vervolgens in een isoleercel geplaatst.

Op de Genielaan, hemelsbreed nog geen honderd meter bij de PI vandaan, werd een vluchtauto gevonden. Hier werd ook een persoon aangehouden, mogelijk de handlanger van de gedetineerde.

Hoe de gedetineerde aan zoveel lakens kwam en materiaal om de tralies door te zagen is onbekend.

Foto’s Josh Walet

 

Cookievoorkeuren wijzigen