Rijnsaterwoude – Aan de Herenweg heeft flinke zaterdagochtend brand gewoed in een schuur.

Even na 8.00 uur werd de brand gemeld, al vrij snel werd door de meldkamer opgeschaald naar middelbrand. Dit omdat er naast de schuur woningen stonden waar het vuur naar over kon slaan.

Door het snelle optreden van de brandweer kon worden voorkomen dat de brand daadwerkelijk oversloeg naar de naast gelegen woningen. Wel werden er vier woningen tijdelijk ontruimd. De schuur kon niet meer worden gered en is bijna volledig uitgebrand.

De brandweer schaalde op tot grote brand, korpsen uit o.a. Leimuiden, Woubrugge, Nieuw-Vennep en Alphen a/d Rijn werden bij de brandbestrijding ingezet. Een geluk bij een ongeluk, het dak met asbest houdende golfplaten is afgelopen week vervangen, waardoor er geen asbest is vrijgekomen.

Foto’s Josh Walet

Cookievoorkeuren wijzigen