Leimuiden- Aan de Herenweg in Leimuiden is donderdagmiddag een zeer grote brand uitgebroken.

Even voor 15.00 werd de brand gemeld, vrij snel waren in de hele omgeving dikke zwarte rookwolken te zien. Hierop werd er opgeschaald naar het sein grote brand. Ter plekke bleek een schuur met daarin oldtimers volledig in brand te staan. Veiligheidsregio’s Amsterdam-Amstelland en Kennermerland boden assistentie aan brandweer Hollands-Midden. Korpsen uit o.a. Aalsmeer, Nieuw-Vennep, Roelofarendsveen, Sassenheim en Rijnsburg kwamen ter plaatse om de zeer grote brand te bestrijden.

Ongeveer na een uur blussen kon het sein brand meester worden gegeven. Volgens een woordvoerder van de brandweer raakte er niemand gewond, ook is er geen asbest vrijgekomen.

Naar de oorzaak van de brand zal onderzoek gedaan worden. De Herenweg tussen Leimuiden en Kudelstaart zal komende uren nog afgesloten blijven. Met behulp van een kraan gaan de smeulende resten uit elkaar worden gehaald zodat de brand volledig geblust kan worden.

Foto’s en video Josh Walet

Cookievoorkeuren wijzigen